ניחוחות שבת עם מירי זורגר • י"א אב תשע"ד

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • י"א אב תשע"ד
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פסטה עם סלמון מעושן בעישון חם

מצרכים

500 גר' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

300 גר' סלמון מעושן

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס מיונז

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את הסלמון ושאר המצרכים ומעבדים למחית חלקה

מעבירים אל הפסטה ומערבבים היטב

מגישים עם תלתלי בצל ירוק.

בראוניז קוקוס ושוקולד אורן גירון

מצרכים

50 גר' קמח

קורט מלח

175 גר שוקולד מריר

125 גר חמאה

2 ביצים

120 גר' סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גר' קפה אספרסו חזק

לשכבת הקוקוס

2 חלבונים

200 גר' קוקוס

150 גר' חלב קוקוס או שמנת פרווה

אופן ההכנה

בקערה מערבבים קמח ומלח

על בן מארי ממיסים שוקולד וחמאה

את הביצים ושאר הנוזלים טורפים היטב

מאחדים מסות ומקפלים את הקמח והקפה ומאחדים למסה חלקה

יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואופים 12 ד'

הכנת שכבת הקוקוס

מערבבים את המצרכים

ומורחים בזריזות מעל השכבה של השוקולד

ואופים 20 ד' או עד להשחמה

מצננים וחותכים לפרוסות.

עוף בעגבניות שרי וזוקיני על מצע פולנטה

מצרכים

6 ירחי עוף מנוקים

לירקות

300 גר' עגבניות שרי חתוכות ל 2

1 בצל סגול חתוך

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 קישואים זוקיני חתוכים לקוביות

3 שיני שום פרוסות

1 כוס יין לבן

1 כוס ציר עוף או מים

לפולנטה

2 1/2 כוסות ציר עוף או מים

1 כוס קמח תירס

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות שמן זית

אופן הכנה

הכנת העוף

את חלקי העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן משני הצדדים עד להשחמה

אחרי שסיימנו באותו מחבת יש לטגן בצל שום ושרי עד להשחמה להוסיף נוזלים ואת הזוקיני ולתבל במלח פלפל

להוסיף את מנות העוף ולהביא לרתיחה

לבשל כשעה וחצי

הכנת הפולנטה

בסיר שימי להרתיח ציר או מים עם התבלינים

כשרתח להוסיף את הפולנטה ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה

להוסיף את השמן ולערבב

מעל גבי צלחת הגשה יש לשים 1 כף גדושה פולנטה ומעל מנת עוף עם רוטב.

פסטה עם סרטי  קישואים

מצרכים

300 גר' פסטה פטוציני ( רחבה וארוכה)

2-3 זוקיני בשני צבעים חתוכים לסרטים עם מקלף עם הקליפה

2-3 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן

100 גר' גבינת פיקורינו סרטים

מעט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס טרי

חופן זיתי קלמטה ללא גלעין

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי היצרן לדרגת על דנטה

בינתיים את שאר המצרכים מערבבים בקערה

מעבירים את האטריות החמות לאחר הסינון אל הקערה עם הירקות מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

לחמניות מעולות של אורן גירון

מצרכים

700 גר' קמח לחם

300 גר' קמח מלא

30 גר' שמרים יבשים

30 גר' סוכר חום

20 גר' מלח

100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת

1 שן שום כתושה

400 מ"ל חלב קוקוס

200 מ"ל מים

לציפוי

ביצה טרופה

תערובת גרעינים לציפוי

אופן ההכנה

שמים מלח ולאח מכן את כל המצרכים היבשים כשהשמרים למעלה

מוסיפים את המצרכים הרטובים והחמאה המומסת ומעבדים כ 10 ד'

מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד

מתפיחים להכפלת הנפח רצוי קצת פחותפסטה עם סרטי קישוי

שוקלים לחמניות בגודל 50 גר' יוצרים לחמניה בצורה הרצויה

מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה

מברישים בביצה ומפזרים תערובת גרעינים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 20 ד' או עד להשחמה

לקבלת לחמניות עסיסיות ורכות עוטפים במגבת את הלחמניות מיד לאחר האפיה עד שהם מתקררות.

סלט אטריות צלופן

מצרכים- כ 12  מנות

1 חב אטריות אורז או שעועית

1 כרוב סגול  פרוס דק

4-5 גבעולי סלרי קצוץ דק

1 כוס חמוציות

3 גזרים חתוכים לגפרורים

2 כוסות קשיו

1/2 כוס שומשום שחור

לרוטב

מיץ מ 3 לימונים

3 כפות דבש

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית מלח

3 כפות רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

פלפל שחור גרוס טרי

1/3 כוס שמן זית או קנולה

אופן ההכנה

בקערה שמים את  הכרוב הסלרי הגזר והחמוציות

את אטריות האורז משרים במים כ 10 ד' עד להתרככות  ומסננים ומוסיפים אל קערת הסלט

מכינים את הרוטב

בכלי מערבבים את כל המצרכים היטב ושופכים על הסלט ומערבבים בעדינות לכיסוי מושלם של הירקות

לפני ההגשה מפזרים שומשום וקשיו .



0 תגובות